Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το Μέγαρο Μουσικής

«Με τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού παρατείνεται η περίοδος διευκολύνσεως στο Μέγαρο Μουσικής»

yp._oikonomikon

«Το ελληνικό Δημόσιο, ως εγγυητής, προβαίνει σε εξόφληση των υποχρεώσεων του που απορρέουν από την κατάπτωση των εγγυήσεων που έχει παράσχει μετά από προηγούμενη βεβαίωση, ως εσόδων του, των σχετικών ποσών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε βάρος του οφειλέτη και υποκαθίσταται πλήρως στα δικαιώματα του πιστωτή».

Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με τα δάνεια που έχει λάβει ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συνολικού ποσού ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη με θέμα «κρατικοποίηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».

Eν τω μεταξύ χθες στο πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε και τροπολογία με την οποία παρατείνεται για τέσσερις ακόμη μήνες ακόμη, μέχρι τέλος του έτους, η περίοδος της διευκολύνσεως που δόθηκε με τον ν. 4262∕2014 στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του εν όψει μιας συνολικής μεταβιβάσεως των ακινήτων του στο ελληνικό Δημόσιο.

By