Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοινώθηκε και επίσημα το ρωσικό μπλόκο στις εισαγωγές από ΕΕ-ΗΠΑ

Η Ρωσία εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών από και προς την Ασία

laxanika frouta eisagwges

Σε συνολική απαγόρευση της εισαγωγής προϊόντων διατροφής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία προχωρά η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υλοποιώντας τη χθεσινή εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα, από σήμερα και για έναν χρόνο απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις παραπάνω χώρες. Η απαγόρευση δεν αφορά τις παιδικές τροφές και μέχρι στιγμής είναι ασαφές εάν θα υπάρξουν άλλες εξαιρέσεις.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι κάθε απόπειρα κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης της απαγόρευσης αυτής θα παταχθεί με αυστηρότητα.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών από και προς την Ασία.

By