Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανακουφισμένοι οι Ευρωπαίοι εταίροι

Καταστροφική εξέλιξη το ενδεχόμενο των εκλογών

oli ren1Με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι ευρωπαίοι εταίροι την επιβίωση της κυβέρνησης, παρά το πλήγμα της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ, καθώς τόσο η τρόικα όσο και τα κράτη της Ευρωζώνης δεν έκρυψαν ούτε σε επίσημες τοποθετήσεις τους ούτε στην επικοινωνία τους με την Αθήνα ότι θεωρούσαν το ενδεχόμενο εκλογών «καταστροφική εξέλιξη».

Την ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στη Ελλάδα και να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» όλες οι πολιτικές δυνάμεις για την εφαρμογή του Προγράμματος και τη διατήρηση του κλίματος εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες, διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ολι Ρεν.

Διαβεβαιώσεις από Στουρνάρα

Διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα της κυβέρνησης παρέσχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους ομολόγους του στο Ecofin, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις και ζήτησαν να πληροφορηθούν σχετικά. Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε επίσης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα έρθει τελικώς στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Πλέον, ο προβληματισμός αφορά τον προεξοφλούμενο ανασχηματισμό. Στις Βρυξέλλες διερωτώνται αν οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του Μνημονίου, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα συζητηθούν με νέους υπουργούς ή με κυβερνητικά στελέχη τα οποία ενδεχομένως, λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού, να βρίσκονται υπ’ ατμόν!

Πηγη: Καθημερινή

(Visited 1 times, 1 visits today)
By