Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακρίτριες: Στα πρότυπα του Χίτλερ η Χρυσή Αυγή

«Οι εγκληματικές τους πράξεις διαπνεόταν από τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού» τονίζεται στο πόρισμα

xryshaugh600_210214i

Κόλαφος είναι τα κατηγορητήρια που συνέταξαν οι δύο ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτηρίζουν ως εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τα όσα καταλογίζουν οι ανακρίτριες στα κατηγορητήρια για τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, Δημ. Κουκούτση, Νίκο Κούζηλο και Μιχ. Αρβανίτη, που πήραν προθεσμίες να απολογηθούν μετά τις εκλογές, η εν λόγω κλειστή ολιγάριθμη ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών του 1987, μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι δικαστικοί λειτουργοί αποδίδουν στους βουλευτές το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στα κατηγορητήριά τους μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λούκμαν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κλπ.

Όπως φέρονται να τονίζουν, μερικές από τις εγκληματικές πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία διαπνεόταν από τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού του Αδόλφου Χίτλερ, είναι ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, εκρήξεις, εμπρησμοί και εκβιάσεις.

By