Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακριβή τα περί παρακολουθήσεων λέει η NSA

Ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών διαψεύδει το δημοσίευμα της Le Monde

wiretap ypoklopes parakolouthiseisΑνακριβές και παραπλανητικό χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde για παρακολουθήσεις Γάλλων πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες η εθνική υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA).

Μια ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μπαράκ Ομπάμα με τον Φρανσουά Ολάντ στον οποίο ο πρώτος εξήγησε ότι «διαστρεβλώθηκαν» οι δραστηριότητες των ΗΠΑ, ο διευθυντής της NSA Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε ότι τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Le Monde περιλάμβαναν «ανακριβείς και παραπλανητικές πληροφορίες για τις δραστηριότητες των αμερικανικών υπηρεσιών».

«Η πληροφορία σύμφωνα με την οποία η NSA συγκέντρωσε περισσότερα από 70 εκατομμύρια καταγραφές τηλεφωνικών δεδομένων Γάλλων πολιτών είναι εσφαλμένη», δήλωσε ο Τζέιμς Κλάπερ. «Δεν πρόκειται να επεκταθούμε στις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων μας, αλλά έχουμε ήδη αποσαφηνίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωναν στοιχεία πληροφοριών αντίστοιχα με αυτά που συγκεντρώνουν όλες οι χώρες», είπε ο Τζέιμς Κλάπερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη στοιχεία που προέρχονται από το υλικό που είχε αποκαλύψει ο Εντουαρντ Σνόουντεν, η NSA κατέγραψε 70,3 εκατομμύρια στοιχεία τηλεφωνικών επικοινωνιών Γάλλων από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2013.

Χθες δημοσίευσε άλλα στοιχεία προερχόμενα από την ίδια πηγή σχετικά με την παρακολούθηση πρεσβειών, ανάμεσά τους και η γαλλική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By