Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναστασιάδης: «Εργο ανεύθυνων» οι φήμες για κούρεμα στο Συνεργατισμό

Αυτό που απαιτείται είναι υπευθυνότητα 

 

AnastasiadisΓια «έργο ανεύθυνων  μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας χθεσινές φήμες περί κουρέματος των καταθέσεων στο Συνεργατισμό.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Ημερίδας με θέμα: «Ο Εθνάρχης Μακάριος ως Πολιτικός Αρχηγός του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, ο Πρόεδρος είπε ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες, αυτό που απαιτείται από όλους είναι υπευθυνότητα. Και αυτό το οποίο συνέβη χθες δεν είναι έργο παρά ανεύθυνων».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως υπάρχει η άποψη ότι γίνεται προσπάθεια εξιδανίκευσης του Εθνάρχη Μακαρίου, είπε ότι «έχω την εντύπωση ότι είμαι ο πλέον αδαής για να γράψω ξανά την Ιστορία. Η Ιστορία γράφεται από τα έργα και τις ημέρες του καθενός».

Ο Μακάριος, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «ήξερε να αγωνίζεται με πάθος, αλλά και με πραγματισμό να παίρνει αποφάσεις. Και αυτό ήταν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γνώρισμα. Τα υπόλοιπα ανήκουν στους ιστορικούς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Μονή Κύκκου επικρίνει την Ελλάδα και αν αυτό επηρεάζει τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας, ανέφερε πως «δεν αρέσκομαι να σχολιάζω φήμες που δεν περιήλθαν στην αντίληψή μου».

 

Πηγή: http://offsite.com.cy/

By