Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναστασιάδης: Παντελώς αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το κοινό ανακοινωθέν

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει της συνάντησης του την Τρίτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου 

cyprus610_051113

«Παντελώς αβάσιμους, αστήριχτους και επικίνδυνα αυθαίρετους», χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ισχυρισμούς, που προβάλλονται για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος στην βάση του οποίου θα αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενόψει της συνάντησης του την Τρίτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, αναφέρει ότι παρακολουθεί με υπομονή, νηφαλιότητα και ιδιαίτερο σεβασμό τις απόψεις και θέσεις, που εκφράζονται από πολιτικούς ηγέτες και άλλους παράγοντες για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω με έμφαση ότι, παρά τα όσα προβάλλονται, δεν έχω παρεκκλίνει ούτε κατά ένα γιώτα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου, είτε έναντι των συναγωνιστών του ΔΗΚΟ, είτε ευρύτερα έναντι του κυπριακού λαού». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες επίκειται η εξαγγελία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ των οποίων και οδικός χάρτης για την Αμμόχωστο.

By