Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αναστασιάδης: Το «κούρεμα» θα απορριφθεί – Ετοιμάζουμε plan b (βίντεο)

Σε περίπτωση που η κυπριακή βουλή ψηφίσει «όχι», η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο. Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών σήμερα και την Τετάρτη.

Nikos Anastasiadis Visits Athens / ???????? ????? ???????????Στην  εκτίμηση ότι η βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για το κούρεμα καταθέσεων εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.

Μάλιστα, κυπριακά μέσα αναφέρουν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου από την ολομέλεια της Βουλής στην Κύπρο οδεύει προς νέα αναβολή, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί κατά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι η βουλή θα τοποθετηθεί αρνητικά διότι θεωρεί ότι το κούρεμα είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα. Επίσης, δεν έκρυψε την απογοήτευση του από τις εξελίξεις στο eurogroup, λέγοντας χαρακτηριστικά δεν το αναμέναμε από την Τρόικα και τους φίλους μας στο Eurogroup.

 

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη

Επίσης, σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών συγκάλεσε για αύριο το πρωί συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να εξεταστούν οι εξελίξεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, «με στόχο την εξέταση υπαλλακτικών σχεδίων για αντιμετώπιση της κατάστασης που θα προκύψει από τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν μετά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων αύριο, 20 Μαρτίου, στις 9 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Εντωμεταξύ, δεν αποκλείεται να αναβληθεί πάλι  η απογευματινή συνεδρίαση της Βουλής.

 


Δηλώσεις Αναστασιάδη στη σουηδική τηλεόραση από 24hcomcy

 

By