Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναστολή της ποινής της Αρ. Τσοχατζοπούλου ζητά ο εισαγγελέας

Για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς είναι μητέρα τριών παιδιών

tsoxatzopoulou

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αγγελόπουλος πρότεινε στο Πενταμελές Τμήμα Αναστολών την έξοδο της Αρετής Τσοχατζοπούλου από τη φυλακή, στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε για ανθρωπιστικούς λόγους την αναστολή της ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, καθώς είναι μητέρα τριών παιδιών, εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου έχει καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 12ετή ποινή κάθειρξης, στο πλαίσιο της υπόθεσης για τις μίζες από τα εξοπλιστικά, η εκδίκαση της οποίας σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών αναμένεται στις 10 Οκτωβρίου. Η κ. Τσοχατζοπούλου έχει υποβάλει ξανά αίτημα αναστολής της ποινής της, το οποίο απερρίφθη και κρατείται στις φυλακές Θηβών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σημερινό αίτημα υποβλήθηκε καθώς η κατάσταση του παιδιού χρήζει επείγουσας επέμβασης. Αν τηρηθούν οι δικαστικοί ρυθμοί του Εφετείου, η τυχόν έξοδος της Τσοχατζοπούλου από τη φυλακή θα γίνει πολύ αργότερα, ίσως σε έξι μήνες.

Ενώπιον του Πενταμελούς Αναστολών, κατέθεσαν δυο μάρτυρες υπέρ της κ. Τσοχατζοπούλου, ένας εκ των οποίων είναι ο Γιάννης Παγορόπουλος, δικηγόρος του πρώην υπουργού και νονός του άρρωστου παιδιού της Αρετής.

By