Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανασχηματισμός …καζάν – καζάν

Αμοιβαία επωφελή συμφωνία με Βενιζέλο – Κουβέλη.

 Του Γιάννη Πιτταρά

maximouΑντίστροφα μετράει το ημερολόγιο του Αντώνη Σαμαρά για να «κουμπώσει» τα κομμάτια του παζλ των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Σίμος Κεδίκογλου,  δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα ανασχηματισμού.  Τελεία και παύλα».

Η απάντησή του στο πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους στο γραφείο του Πατριάρχη, όταν ρωτήθηκε για το πότε θα κάνει τον ανασχηματισμό ήταν αρκετή για να φουντώσει τη σχετική συζήτηση. «Δεν θα σας πω ούτε εδώ, ούτε στην Αθήνα», ήταν η δήλωση-γρίφος του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο ακόμα και έτσι, αυτή του η φράση ήταν ικανή για να πάρουν τα τηλέφωνα «φωτιά», με πολλούς υπουργούς από την Αθήνα, αλλά και συνεργάτες τους, να τηλεφωνούν στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη, ρωτώντας με αγωνία να μάθουν κάτι περισσότερο…

 

Η επόμενη εβδομάδα θεωρείται κομβικής σημασίας για να μάθουμε τις τελικές Πρωθυπουργικές αποφάσεις, αφού προηγουμένως, το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώσει το Σάββατο τις κομματικές του εκκρεμότητες με την εκλογή γραμματέα του κόμματος και ακολουθήσουν οι συνεννοήσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για τα πρόσωπα και τα πόστα!

Ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί μια συμπαγή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα ζητήματα, από τα οποία κρίνεται η πορεία του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου, κυρίως, ο Φώτης Κουβέλης, έπειτα από τη δημόσια τοποθέτηση Βενιζέλου ότι θα συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη, θα κληθεί να αποφασίσει αν και η ΔΗΜΑΡ θα στελεχώσει την κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα.

Σε αυτή την περίπτωση ο κ.Σαμαράς θα κληθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό με μια «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» ή λύση «καζάν καζάν», όπως του είπε και ο Ταγίπ Ερντογάν…

Ποια πρόσωπα ακούγονται από τα ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, ήδη ακούγονται τα πρώτα προς υπουργοποίηση στελέχη.

Οι Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Συμεών Κεδίκογλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Πάρης Κουκουλόπουλος, φαίνεται ότι είναι ψηλά στις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου.

 

 

By