Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Αναταραχή» σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από το άρθρο του Μπίστη

Θετική η Ιπποκράτους – «Πρώτα το φλέρτ μετά ο γάμος» λένε στη ΔΗΜΑΡ

BistisNicos1«Φωτιές» άναψε το άρθρο του στελέχους της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Μπίστη στο metarrythmisi.gr, μέσα από το οποίο ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τη διάλυση της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει την ενιαία κεντροαριστερά.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπίστης τα δύο κόμματα με τη σημερινή τους μορφή δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. «Κατά τη γνώμη μου, το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί παρά να χωνευτεί σε αυτή την κίνηση. Η δε ΔΗΜΑΡ, έχει μια τελευταία ευκαιρία να συμβάλλει στη συσπείρωση του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου, αντί να τσιμπολογάει απελεύθερους Πασόκους, που είναι ζήτημα αν φέρνουν τις ψήφους της οικογένειάς τους» τονίζει.

«Ο τόπος χρειάζεται μια νέα και ενιαία μεταρρυθμιστική παράταξη, από τους σοσιαλδημοκράτες και τους λογικούς αριστερούς, μέχρι τους λογικούς φιλελεύθερους και τους λογικούς οικολόγους, ένα Μέτωπο Λογικής – και το χρειάζεται τώρα. Συνθηματοποιώντας, θα έλεγα «στην ενότητα η δύναμη, στην ανανέωση η ελπίδα» είναι η πρόταση Μπίστη, που συμπληρώνει πως «δεν υπάρχει χώρος, ούτε χρόνος για εγωισμούς και μικροκομματικούς υπολογισμούς. Δεν είναι ώρα για ψιλικατζήδες της πολιτικής, είναι ώρα για μεγάλες πρωτοβουλίες».

Την ίδια ώρα στην Ιπποκράτους τηρούν στάση αναμονής για το συγκεκριμένο θέμα, αφήνοντας να εννοειθεί πως είναι ανοιχτοί σε ένα τέτοιο σχέδιο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε παλαιότερο χρόνο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προτείνει κάτι παρόμοιο.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς εμφανίζονται επιφυλακτικά, καθώς θεωρούν αυτή την άποψη «εκβιαστική» και σημειώνουν πως δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν κάτω από καθεστώς πίεσης.

Για το θέμα αυτό, η φράση που κυριαρχεί στις όποιες συζητήσεις γίνονται εντός της ΔΗΜΑΡ είναι: «Αν πιέσουμε τις εξελίξεις και τον κόσμο, θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα», εκτιμώντας ότι αν αυτό γίνει χωρίς πίεση χρόνου θα φέρει «κέρδη» στο κόμμα.

«Πρώτα το φλέρτ και μετά ο… γάμος» σχολίαζε ενδεικτικά επιφανές στέλεχος της Αγίου Κωνσταντίνου.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By