Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης: Εάν μιλάμε για περικοπές μισθών και συντάξεων, δεν το συζητάμε

Συνέντευξη εφ” όλης της ύλης παραχώρησε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Aandroulakispasok“Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δικαίως αντιδρούν. Θεωρούν ότι αδικούνται και έχουν δίκιο. Δηλαδή, ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος παίρνει 800 ευρώ, και πρέπει να πάει σε μια επαρχιακή πόλη να ζήσει, έχει δίκιο γιατί, περνάει πάρα πολύ δύσκολα», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας «Κάποιοι άλλοι όμως κρύβονται πίσω από αυτό τον εκπαιδευτικό για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια. Πολλά από αυτά που ζητούν είναι άδικα. Εμείς αυτούς δεν πρέπει να τους δικαιώνουμε. Πρέπει να υπάρχει μια στάση από την κυβέρνηση που θα λύνει τα προβλήματα όλων όσοι έχουν δίκιο, αλλά και εκείνων που περνάνε μια δύσκολη κατάσταση. Έτσι, δεν θα επιβεβαιώνονται οι τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων που προσπαθούν να υποδαυλίζουν καταστάσεις χρησιμοποιώντας τα παιδιά για μικροκομματικά οφέλη. Όπως έγινε για παράδειγμα με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και αυτό είναι το χειρότερο.”

Απαντώντας σχετικά με την προγραμματική συμφωνία, “Είναι μια αναγκαιότητα για να αναδείξουμε ότι υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε:“Χωρίς οδικό χάρτη, θα κάνουμε αποσπασματικά κάποια πράγματα, τα οποία θα δείχνουν στους πολίτες ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Αντίθετα, η προγραμματική συμφωνία θα στείλει ένα μήνυμα ότι υπάρχει σαφέστατο σχέδιο με χρονοδιάγραμμα. Οι πολίτες πρέπει να νιώσουν ασφάλεια. Ότι όλοι αυτοί οι κόποι, όλη αυτή η προσπάθεια, όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οδηγούν κάπου.”

Ξεκαθαρίζοντας αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα, “Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος πέρσι μετά τις πρώτες εκλογές είχε πει ότι οποιοδήποτε κόμμα του φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού, που πιστεύει ότι η χώρα αυτή πρέπει να προχωρήσει σε ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, να συμμετάσχει στην κυβέρνηση» διεμήνυσε ο κ.Ανδρουλάκης, μολονότι «Αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε με τη Ν.Δ. Εάν θυμάστε μετά τις εκλογές του Μαϊου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε πει να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όσοι πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, να συμμετέχουν. Και η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι όμως επέλεξαν να είναι απ’ έξω και να λαμβάνουν μόνο τα πολιτικά οφέλη της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης που υπάρχει. Δηλαδή το ότι αναλάβαμε τις ευθύνες μας σημαίνει ότι έχουμε ταυτιστεί με τη Ν.Δ.;”

“Να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα το οποίο κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό λέγοντας για plan b, μιλώντας για φανταστικούς πόρους και φανταστικούς συμμάχους. Θέλω να θυμίσω όμως, ότι αυτό που κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε και για δυο χρόνια η Ν.Δ. κατά την αντιμνημονιακή της περίοδο», καταλήγοντας: “Μα ποια νέα μέτρα; Εάν μιλάμε για περικοπές μισθών και συντάξεων, δεν το συζητάμε.”

(Visited 1 times, 1 visits today)
By