Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού Έβρου

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί από το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να αντιμετωπίσουν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα

evros-potamos

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί από το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να αντιμετωπίσουν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των νερών στους ποταμούς Άρδα, Ερυθροπόταμο και Έβρο, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ.

Ήδη, με επείγουσα ανακοίνωση της Περιφέρειας και για την αποφυγή ατυχημάτων σε περίπτωση πλημμυρών, καλούνται οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν άμεσα τα μηχανήματα και τα εργαλεία τους από τις επικίνδυνες περιοχές κοντά στις κοίτες των τριών ποταμών.

Η υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ οφείλεται στο λιώσιμο του χιονιού στον ορεινό όγκο της Βουλγαρίας, αλλά και στις τελευταίες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παρακολουθούν τα σταθμήμετρα των τριών ποταμών και θα ενημερώνουν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο λήξης νέων μέτρων.

By