Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Βουλή

Οι βουλευτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ΕΡΤ

Της Όλγας  Παναγιωτίδου

vouli1
FOSPHOTOS

Υπό το φως των νέων δεδομένων που θα προκύψουν από την αποψινή κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, επανέρχεται αύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ και η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης.

Στη Βουλή από το πρωί οι εξελίξεις με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ μονοπωλούν την συζήτηση, προκαλώντας σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης αμφισβήτησε την πλειοψηφία της κυβέρνησης και εκτίμησε ότι πίσω από τη νευρική κρίση στην ΕΡΤ βρίσκονται τα νέα μέτρα που έρχονται εξαιτίας του μαύρης τρύπας στον ΕΟΠΥΥ, του ναυαγίου στις ιδιωτικοποιήσεις και την υστέρηση εσόδων 600 εκατ. ευρώ.

Για ευτελισμό του κανονισμού της βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Βορίδης (ΝΔ) και προκάλεσε το κόμμα του Αλ. Τσίπρα να καταθέσει την «ρημάδα» την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εάν επιμένει ότι απολέσει την δεδηλωμένη.

Νηφαλιότητα συνέστησε η Ευ. Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), καθώς η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη, καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ. «Να πάμε σε νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πάμε με ανοιχτούς πομπούς, πόσο θα πάει το σκοτάδι;», ήταν το ερώτημα που έθεσε. Απαντώντας στον Δ. Παπαδημούλη που προέβλεψε νέα μέτρα, επεσήμανε ότι τέτοιο περιθώριο δεν υπάρχει.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, σχολίασε ο Ν. Μαριάς  (ΑΝΕΛ), ενώ προκλητικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος που διάβασε ανακοίνωση του κόμματος που έκανε λόγο για συνύπαρξη άξιων εργαζομένων και «κοπρόσκυλων» στην ΕΡΤ.

Ο Θ. Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ χαρακτήρισε υποκρισία την απόρριψη συζήτησης της τροπολογίας που είχε καταθέσει το κόμμα του για την ΕΡΤ και επέκρινε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επειδή δεν την στήριξαν παρά τα όσα διέρρεαν.-

Νωρίτερα το thepaper.gr μετέδιδε:

Μονοπωλούν την συζήτηση στη Βουλή οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και λίγες μόλις ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, οι βουλευτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Το έναυσμα για τη νέα αντιπαράθεση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης που επεσήμανε ότι πίσω από τη νευρική κρίση για την ΕΡΤ βρίσκονται τα νέα μέτρα που έρχονται εξαιτίας του μαύρης τρύπας στον ΕΟΠΥΥ, του ναυαγίου στις ιδιωτικοποιήσεις και την υστέρηση εσόδων 600 εκατ. ευρώ.

Για ευτελισμό του κανονισμού της βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Βορίδης (ΝΔ) και προκάλεσε το κόμμα του Αλ. Τσίπρα να καταθέσει την «ρημάδα» την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εάν επιμένει ότι απωλέσει την δεδηλωμένη.

Νηφαλιότητα συνέστησε η Ευ. Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), καθώς η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη, καλωντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ. «Να πάμε σε νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πάμε με ανοιχτούς πομπούς, πόσο θα πάει το σκοτάδι;», ήταν το ερώτημα που έθεσε. Απαντώντας στον Δ. Παπαδημούλη που προέβλεψε νέα μέτρα, επεσήμανε ότι τέτοιο περιθώριο δεν υπάρχει.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, σχολίασε ο Ν. Μαριάς  (ΑΝΕΛ), ενώ προκλητικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος που διάβασε ανακοίνωση του κόμματος που έκανε λόγο για συνύπαρξη άξιων εργαζομένων και «κοπρόσκυλων» στην ΕΡΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By