Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΝΕΛ: Δεχόμαστε ένα άδικο οικονομικό πόλεμο

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο

kammenos

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, από την Κόρινθο όπου βρέθηκε το Σάββατο στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας.

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως το κόμμα του δίνει μάχη πόρτα-πόρτα, οικογένεια-οικογένεια, «διότι η συγκυβέρνηση, μέσα στο πλαίσιο της “δημοκρατικής” της ευαισθησίας, αποφάσισε πρώτα από όλα να αποκλείσει από τη χρηματοδότηση τους Ανεξάρτητους Έλληνες» και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του από τα 7 εκατ. της επιδότησης των κομμάτων θα λάβει μόλις 52.000 ευρώ, όταν μόνο το κόστος για τα ευρωψηφοδέλτια είναι 250.000 ευρώ κι έκανε λόγο για άνισο οικονομικό πόλεμο.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι πώς θα προχωρήσει η Ευρώπη αύριο, πράγμα που δεν συζητά κανείς, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενδιαφέρονται να αλλάξουν ονόματα, για να γλιτώσουν από 250 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά ο καθένας στην Αγροτική και την Εθνική Τράπεζα.

Έχουν συμφωνήσει, είπε, τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα ότι θα προχωρήσουν στην ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, που αυτό ουσιαστικά σημαίνει μεγαλύτερη εξουσία στις μεγάλες χώρες και ιδίως στη Γερμανία, καθώς και στην υπερεξουσία των τραπεζών και στην κατάργηση των κρατών και της εθνικής κυριαρχίας και σ” αυτό το σχέδιο ανέφερε το κόμμα του είναι αντίθετο. Τόνισε, δε, πως ο αγώνας για την Ευρώπη θα δοθεί σε αυτές τις ευρωεκλογές ανάλογα με το ποιοι θα εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως επιλέχτηκαν 27 προσωπικότητες από όλη τη χώρα, ανάλογα με τα τοπικά κριτήρια, αλλά παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, με εξαιρετικές σπουδές να συμμετέχουν.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι, έχει κάνει ένα συνασπισμό σε αυτές τις εκλογές και με κινήματα και κόμματα όπως το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά, ο οποίος θα το ανακοινώσει και επίσημα την Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Ζουράρις με την «Πυρίκαυστο Ελλάδα» και είναι και το κίνημα της «Άμεσης Δημοκρατίας».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «η πολιτική της τρόικας, η πολιτική του μνημονίου, η πολιτική της ανεργίας, η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, η πολιτική της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας πρέπει να σταματήσει εδώ», προσθέτοντας:

«Είμαστε σίγουροι ότι μια νέα κυβέρνηση μπορεί να φέρει στον τόπο την ανάπτυξη και ανάπτυξη σημαίνει πρώτα από όλα στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να σταματήσει να πληρώνει τοκοχρεολύσια, να μειώσει τη φορολογία κάτω από τα ποσοστά των ανταγωνιστικών χωρών, δηλαδή των χωρών που γειτονεύουμε. Η Αλβανία, η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Τουρκία έχουν φορολογία γύρω στο 10%. Η Ελλάδα, με 26% φορολόγηση στις εταιρείες και 45% στα φυσικά πρόσωπα, δεν έχει κανένα μέλλον».

Ο κ. Καμμένος είπε πως πρέπει να ρυθμιστούν όλες οι υποχρεώσεις που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τους δοθεί η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη που έχουν προκύψει από χαράτσια και έκτακτες φορολογίες για δύο χρόνια σε έναν ειδικό λογαριασμό και καταβολή μετά με 100 ή 150 δόσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσει η αγορά, δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία.

Ερωτηθείς για το κλίμα στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι, «κάποιοι πίστεψαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα γίνουν πατερίτσα της ΝΔ, κάτι σαν τη ΔΗΜΑΡ της κεντροδεξιάς. Αυτοί που τα πίστεψαν αυτά έφυγαν νωρίς». Πρόσθεσε επίσης ότι, «κοιτάξτε κάτι, μπορεί να βρουν και άλλους, ο κ. Σαμαράς είναι ειδικός, ο κ. Συμπιλίδης είναι δική του εφεύρεση, εδώ έριξε τον Μητσοτάκη, τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα χτυπήσει; Ας μας χτυπήσουν όσο θέλουν, ας πάρουν όσους επώνυμους θέλουν. Είμαστε σαν την Λερναία Ύδρα».

Υπογράμμισε τέλος ότι «είναι δύσκολος ο αγώνας, είναι προσωπικές οι επιθέσεις, είναι πολύ σκληρό το παρακράτος. Εδώ σε στελέχη μας μπαίνει μέσα το ΣΔΟΕ κάνουν ελέγχους, εκβιάζουν, εκβιάζουν πολίτες, εκβιάζουν υποψηφίους. Όσο και να εκβιάζουν κάποιοι θα αντέξουμε και όταν αντέξουμε θα τους ανατρέψουμε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By