Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Ζερμπίσια Μεσσηνίας

Έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί ενώ η φωτιά βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης

purosvestiki-fwtia

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ζερμπίσια Μεσσηνίας, έξω από το Μελιγαλά, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1 μ.μ πήρε μεγάλες διάστασεις, κατακαίγοντας αγροτοδασική έκταση και πολλούς ελαιώνες.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω, ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί, Κροντήρες, Μαυρομάτι, Δαναλέικα και Γκολέμι, καθώς η φωτιά μαίνεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί λόγω του καπνού που κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Επί τόπου επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα, τρία Καναντέρ και τρία Πεζετέλ. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, καθώς επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν την κατάσβεση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά, που κινείται σε δύο μέτωπα, βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, που όμως, για την ώρα δεν απειλείται.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, ενώ προς την περιχοή κατευθύνεται και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής.

By