Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία

«Δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς και τις απεχθείς τους ιδέες» δηλώνει η πρωθυπουργός της χώρας.

Julia GillardΑρνητική στο να χορηγήσει βίζα παραμονής στην χώρα της σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής δηλώνει η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλιαν Γκίλαρντ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς στο έθνος μας» .

Συγκεκριμένα η Αυστραλή Πρωθυπουργός υποστήριξε πως «ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες» δήλωσε η Αυστραλή πρωθυπουργός.

Η «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε σε εκπομπή του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού 3ΧΥ στη Μελβούρνη ότι βουλευτές του κόμματος θέλουν να επισκεφθούν την Αυστραλία. Σε ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή μιλά απαξιωτικά για την Πρωθυπουργό της Αυστραλίας: «Όπως συμπεραίνει κανείς η συγκεκριμένη είναι για τα πανηγύρια και δεν έχει ιδέα τι ακριβώς είναι η Χρυσή Αυγή. Την καλύτερη απάντηση στις άθλιες δηλώσεις της δίνουν οι συναγωνιστές μας Έλληνες ομογενείς της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας, που έχουν μεταφέρει το αγωνιστικό μήνυμα της Χρυσής Αυγής στην άλλη άκρη της γης» υποστηρίζει. Η Χρυσή Αυγή δε, σπεύδει να υπερασπιστεί και… μετανάστες καθώς σχολιάζοντας την φράση της κυρίας Γκίλαρντ «δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιες πολιτικές ιδέες», αναφέρει: «Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει έθνος αυστραλών, αλλά δεκάδες έθνη αποίκων (Ελλήνων, Ιταλών, Βρετανών κ.ο.κ.) που έχτισαν τη συγκεκριμένη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ[space size=»30″]

By