Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοίγει η αυλαία για το Συνέδριο του Ποταμιού

Πέντε ευρώ εισιτήριο θα πληρώνουν οι συμμετέχοντες

theodorakisB

Το αντίτιμο των 5 ευρώ θα καταβάλλουν όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του Ποταμιού το οποίο ξεκινά τις εργασίες του σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Ιουνίου. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια των συμμετεχόντων θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εσόδων του συνεδρίου.

Σε ένα λεκτικό παιχνίδισμα και θέλοντας να καταδείξει τι σηματοδοτεί η επιλογή του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε χαρακτηριστικά σε συζητήσεις με υποστηρικτές του κόμματος : «Αν από το “Λ-αύριο” αφαιρέσουμε το πρώτο γράμμα γίνεται “αύριο”».

H αυλαία  του συνεδρίου θα ανοίξει στις 19.00 με σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων –ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ- που είχαν προσκληθεί και θα εκπροσωπηθούν από τους γραμματείς τους, ενώ αμέσως μετά θα χαιρετίσουν τους συγκεντρωμένους οι δύο ευρωβουλευτές του «Ποταμιού» Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος.

Παράλληλα θα μεταδοθούν μηνύματα του Μάρτιν Σουλτς, που ηγείται των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τους οποίους συνεργάζονται οι εκλεγέντες με «Το Ποτάμι» ευρωβουλευτές, καθώς και του Iταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, που αποτελεί τη νέα εμβληματική προσωπικότητα της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.

Μια ώρα αργότερα θα ανέβει στο βήμα ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κεντρική ομιλία στην οποία αναμένεται να περιγράψει  το πολιτικό και ιδεολογικό προφίλ του κόμματος.

Η πρώτη ημέρα των συνεδριακών διαδικασιών θα κλείσει στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου με την ομιλία του  ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ Θεοδόση Τάσιου με θέμα: «Τι σχέση έχουν οι Φιλόσοφοι με την Πολιτική;».

Αύριο, Σάββατο,  θα μιλήσουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος, η πρώην αντιπρόεδρος της «Δράσης» Αντιγόνη Λυμπεράκη, αλλά και γνωστά πρόσωπα από το χώρο της Επιστήμης και του Πολιτισμού.

Την Κυριακή το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τις ψηφοφορίες για την έγκριση του Μανιφέστου του κόμματος και την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων, της Πανελλήνιας Επιτροπής από την οποία θα αναδειχθούν η Συντονιστική Επιτροπή, η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης και η Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος και εφόσον, όπως αναμένεται, δεν υπάρξει ανθυποψήφιος η ανάδειξή του θα γίνει χωρίς να στηθεί κάλπη.

By