Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανοίγει τις πύλες του το Πολυτεχνείο

Από την προσεχή  Δευτέρα ξεκινούν κανονικά οι παραδόσεις των μαθημάτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

metsovio650_051113

Ανοίγει από την προσεχή Δευτέρα τις πόρτες του για τους φοιτητές το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των καθηγητών του να ξεκινήσουν εκείνη την ημέρα τα μαθήματα προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο κι ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος αναμένεται να αποφασίσουν αυτήν την Παρασκευή το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε στο μεταξύ η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο. Οι πρυτάνεις εξέδωσαν τέσσερα ψηφίσματα με τα οποία εγκαλούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για «απαξιωτικές και υβριστικές» δηλώσεις σε βάρος του κ. Πελεγρίνη και του ζητούν να ανακαλέσει, επαναλαμβάνουν ότι το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ αδυνατούν να λειτουργήσουν εξαιτίας του μέτρου της διαθεσιμότητας και καλούν τον υπουργό Παιδείας να αναλάβει «άμεσα τις ευθύνες του για εξεύρεση λύσης», αλλά και να μην προχωρήσει σε έκδοση διοικητικών πράξεων πριν κριθεί η προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και επισημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου από τον μη διορισμό του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Ωστόσο, τις δηλώσεις έκανε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκολγου.

Τέλος, καταδικάζουν την «κλιμακούμενη βία και τον νέο κύκλο αίματος που έχει ως θύματα νέους ανθρώπους».

Στην κατεύθυνση της έναρξης των μαθημάτων προσανατολίζονται και τα τμήματα Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου το κλίμα είναι σαφώς πιο τεταμένο μετά τη σύγκρουση κορυφής ανάμεσα στο Συμβούλιο του Ιδρύματος και τον πρύτανη του, Θεοδόση Πελεγρίνη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By