Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα όλης της χώρας την ερχόμενη Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου. Το προτεινόμενο ωράριο για την προσεχή Κυριακή από τους εμπορικούς συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα τις Κυριακές επιτρέπεται να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

xris

Για το Σάββατο 28/12, όπως ανακοίνωσε ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πρωτεύουσας, έως τις 11 τη νύχτα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας».

Σύμφωνα με τον νόμο 4177/2013 επιτρέπεται (σε προαιρετική βάση) η λειτουργία των καταστημάτων τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς και την Κυριακή των Βαΐων, αλλά και τέσσερις Κυριακές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Με αποφάσεις τους οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες έχουν επιτρέψει, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, τη λειτουργία των καταστημάτων και άλλες Κυριακές.

Ο σύλλογος καλεί τους εμπόρους «να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές».

Ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει με μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις πέντε το απόγευμα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

17.00: Συναυλία με τους τενόρους Duo Fina.

20.00: Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων, με τους τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα, Μανώλη Λορέντζο. Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.

20.00- 22.00: Παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz.

Επίσης, επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By