Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο άφησε ο Βρούτσης

«Υπάρχει ανάγκη ενός σύγχρονου, θεσμικού πλαισίου για την οργανωμένη και συλλογική έκφραση του κόσμου της εργασίας»

vroutsis_giannis700

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση κοινωνικού διαλόγου στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) στη Γενεύη με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και των επικεφαλής των κοινωνικών εταίρων, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Ο Γιάννης Βρούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για το συνδικαλιστικό νόμο, λέγοντας ότι «υπάρχει ανάγκη ενός σύγχρονου, λειτουργικού και δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου για την οργανωμένη και συλλογική έκφραση του κόσμου της εργασίας και τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Έχοντας κατά νου ότι – και αυτός είναι κανόνας επιβίωσης – για να διασώζουμε τις αρχές και αξίες πρέπει να αλλάζουμε τους θεσμούς που τις υπηρετούν κάθε φορά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει περιθώριο τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου τόσο για απολύσεις όσο και για το συνδικαλιστικό νόμο. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τονίζουν κύκλοι της ΓΣΕΕ, κάτι τέτοιο προκύπτει και από τα πρώτα συμπεράσματα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

By