Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντίδραση της Κομισιόν για τις δηλώσεις Σόιμπλε

«Η Γερμανία προσπαθεί να κάνει την καλή»

SoimpleΛίγες ώρες μετά τις βολές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την καθυστέρηση που επιδεικνύει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ήρθε και η απάντηση από την Επιτροπή…

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο AFP, μη κατονομασμένος αξιωματούχος της Επιτροπής χαρακτήρισε την τοποθέτηση Σόιμπλε «ακατανόητη ακόμα και επικίνδυνη εάν ερμηνευθεί πως η Γερμανία αποχωρεί από τον κοινό δρόμο», εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη των Βρυξελλών για τα «ενοχλητικά» σχόλια του γερμανού αξιωματούχου.

Από την πλευρά του, ο κ. Σόιμπλε είχε σχολιάσει δηκτικά πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν «πάντοτε τα πιο αργά» αντανακλαστικά απέναντι στην κρίση, και επέκρινε συγκεκριμένα την Επιτροπή για την αργή υλοποίηση συμφωνημένων προγραμμάτων κατά της νεανικής ανεργίας.

Εμφανιζόμενος την Παρασκευή στο Europaforum του WDR, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα οι πόροι 6 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας στους νέους, υπογραμμίζοντας μάλιστα τη διμερή δράση του Βερολίνου σε αυτόν τον τομέα, εν αντιθέσει με την αργοπορία της Κομισιόν.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ευρώπη, λέγοντας σε μια ολόκληρη γενιά ότι θα πρέπει να περιμένει δέκα χρόνια. Θα πρέπει να βιαστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στον αντίποδα, ο αξιωματούχος της Κομισιόν σχολίασε πως «πρόκειται για έναν φανερό ελιγμό του Σόιμπλε σε μια φάση όπου η Γερμανία δέχεται πυρά για την πολιτική της και προσπαθεί να κάνει την καλή, ρίχνοντας σε άλλους το φταίξιμο». Μάλιστα ο ίδιος συμπλήρωσε «δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς για τίποτε».

By