Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για το 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ

Eπισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι

eopyy apergia

Ως αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την επιβολή των 5 ευρώ στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι το νέο σύστημα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπως προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Για το όλο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μετά από συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

By