Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανταρκτική: Δεν τα κατάφεραν πάλι να προσεγγίσουν το ρωσικό πλοίο

Το αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis πλησίασε σε απόσταση 18,5 χιλιομέτρων το υπό ρωσική σημαία Akademik Shokalskiy, αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία

Archive_Miscellaneous_Russian_icebreaker_033366_
Οι κακές καιρικές συνθήκες υποχρέωσαν το παγοθραυστικό που προσπαθούσε να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο με 74 επιβαίνοντες, το οποίο είναι παγιδευμένο στον πάγο στην Ανταρκτική επί έξι μέρες,  να διακόψει την επιχείρηση διάσωσης.

Το αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis πλησίασε σε απόσταση 18,5 χιλιομέτρων το υπό ρωσική σημαία Akademik Shokalskiy, αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της χιονοθύελλας που σημειώνονται στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας. Το παγιδευμένο στον πάγο πλοίο, το Akademik Shokalskiy, απέπλευσε από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου για μια χρηματοδοτημένη από ιδιωτικά κεφάλαια αποστολή με την ευκαιρία της 100ης επετείου του ταξιδιού του Aυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόσον στην Ανταρκτική.

Στις 24 Δεκεμβρίου το Akademik Shokalskiy παγιδεύτηκε στον πάγο. Μέσα στο πλοίο βρίσκονται επιστήμονες και τουρίστες, πολλοί από τους οποίους είναι Αυστραλοί, και ένα ρωσικό πλήρωμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By