Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ανταρτοπόλεμος» στα Εξάρχεια

Ρίψη μολότοφ, δακρυγόνα χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέντε τραυματισμένοι αστυνομικοί

polytexneio - epeisodia - astunomia

Δεν έχουν σταματήσει ακόμη τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:30 στα Εξάρχεια.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έπειτα από το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τους νεαρούς να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών, για να ακολουθήσει η καταδίωξή τους από άνδρες των ΜΑΤ με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Αν και κάποια στιγμή φάνηκε πως η κατάσταση εκτονώθηκε, λίγο μετά τις 10:30 οι ταραχές άρχισαν και πάλι με τις συγκρούσεις να σημειώνονται στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους.

Οι ομάδες των νεαρών προέβησαν σε ρίψη μολότοφ, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρχαν πληροφορίες ότι τραυματίστηκαν ελαφρά δύο δημοσιογράφοι και ειδικότερα μια γυναίκα φωτορεπόρτερ της ιστοσελίδας  VICE και ένας δημοσιογράφος ο οποίος, επίσης, εργάζεται για το  VICE.

Με αφορμή τις παραπάνω πληροφορίες, η  Ελληνική Αστυνομία διέταξε τη διαδικασία διοικητικής έρευνας για τον τραυματισμό δημοσιογράφων. Μάλιστα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε πως παράλληλα διενεργείται προανάκριση για το συμβάν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

By