Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντεπίθεση Σαμαρικών, χαλινάρια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

«Προσέξτε, εκλογές» το μήνυμα Μαξίμου στους γαλάζιους, επαναστατημένους, βουλευτές. Αντεπίθεση από Μαξίμου με Σταμάτη, Λαζαρίδη.

fosphotos.com
fosphotos.com

Μπορεί με το πολυνομοσχέδιο το Μαξίμου να συνειδητοποίησε ότι απαιτούνται πιο λεπτοί χειρισμοί στη διαχείριση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ωστόσο είναι σαφές ότι οι επιτελείς του Πρωθυπουργικού Γραφείου επ” ουδενί επιθυμούν να απολέσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Γι αυτό και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η χθεσινή παρουσία των σαμαρικών στη Βουλή και τα ραδιόφωνα.

Ο Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Τακης Μπαλτάκος έστειλε σαφές μήνυμα (ΒΗΜΑ FM) ότι ενδεχόμενη καταψήφιση κρίσιμη νομοσχεδίου θα οδηγήσει, αυτομάτως, την κυβέρνηση σε πτώση και τη χώρα σε εκλογές. «Ας μην αμφιβάλλουν για την αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά» επεσήμανε ο Τάκης Μπαλτάκος, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν ακόμη κι αν είναι Αύγουστος ή Χριστούγεννα.

Βέβαια, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραγνώρισε, προφανώς εσκεμμένα, ότι η Ν.Δ. δεν διαθέτει 151 βουλευτές και συνεπώς παραίτηση της κυβέρνησης δεν οδηγεί αυτόματα σε κάλπες. Από την άλλη, βέβαια, κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να υπάρξει άρα…

Σε παράλληλο χρόνο, στη Βουλή, οι κ. Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης αναλάμβαναν την πολιτική αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα τόσο για το ζήτημα της ΝΕΡΙΤ, όσο και για τις θέσεις της Κουμουνδούρου επί της επίσκεψης Σόιμπλε ή της επίθεσης εις βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η χθεσινή συντονισμένη παρουσία αποτελεί δείγμα της βούλησης του Πρωθυπουργικού επιτελείου να αντεπιτεθεί μετά από ένα και πλέον μήνα, μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, όπου η κυβέρνηση βυθίστηκε σε εσωστρέφεια, έχασε έναν εταίρο (ΔΗΜΑΡ) και, παράλληλα, πέρασε άλλο ένα σκληρό πακέτο μέτρων με απολύσεις και διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων από τη Βουλή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By