Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για την ονομαστικοποίηση των οικονομικών εισφορών στα κόμματα

Η ρύθμιση  προβλέπει ότι τα περίφημα «κουπόνια» θα πρέπει να αναγράφουν το όνομα και το ΑΦΜ του αγοραστή τους

vouli-dispistia

Φωτιές ακόμη και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης ανάβει η ονομαστικοποίηση των οικονομικών εισφορών στα κόμματα που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το πολιτικό χρήμα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης.

Η ρύθμιση που προβλέπει ότι τα περίφημα «κουπόνια» θα πρέπει να αναγράφουν το όνομα και το ΑΦΜ του αγοραστή τους, αποτελεί σημείο τριβής με την κυβέρνηση που επιμένει, ενώ ο Γιώργος Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ την κάλεσε να επανεξετάσει το θέμα αυτό. «Δεν μπορείς να λες σε κάποιον την ώρα που σου δίνει 10 ευρώ, πες μου το ΑΦΜ σου, πρέπει να το ξαναδούμε αυτό», είπε, ενώ σφοδρότερος όλων υπήρξε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, καθώς ο Περισσός βασίζεται στην οικονομική ενίσχυση μέσω των κουπονιών. Ο Θ. Παφίλης μίλησε για «φακέλωμα» πολιτών και ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν ψηφιστεί η διάταξη, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παραδώσει ονόματα φίλων και στελεχών του.

Την άποψη ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο νομιμοποιείται η διαπλοκή, καθώς με τη χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών από ΝΠΙΔ οι προμηθευτές του δημοσίου θα διαγκωνίζονται για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα χρήματα στα συστημικά κόμματα, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ο. Γεροβασίλη.

Ατελές και ελλιπές χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Γ. Κυρίτσης από την ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Γ. Δημαράς από τους ΑΝΕΛ ζήτησαν να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ξεπερνά –όπως είπαν- τα 300 εκατ. ευρώ.

«Τα στερεότυπα ότι τα κόμματα της Αριστεράς στηρίζονται στην ενίσχυση του απλού φτωχού Έλληνα πολίτη και τα κόμματα της κεντροδεξιάς στο μεγάλο κεφάλαιο, θα πρέπει να αναθεωρηθούν μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο στόμα του λύκου, στο Κόμο της Ιταλίας», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος

By