Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο Μαξίμου

«Στην ατζέντα ληξιπρόθεσμες οφειλές, αξιολόγηση και προστασία απολυμένων από το δημόσιο»

maximou-megaroB

 

Με στόχο την άμεση προώθηση μέτρων ανακούφισης των πολιτών όπως είναι η αύξηση των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και η προστασία των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους κυρίους Χρήστο Πρωτόπαππα και Παναγιώτη Ρήγα, θα περάσει σήμερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος έχουν ζητήσει να συναντήσουν τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταθέσει τροπολογία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θεωρώντας ότι η εφαρμογή του ισχύοντος νόμου για τις δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία αποδείχτηκε αναποτελεσματική και ατελέσφορη, αφού «δεν εισπράχθηκε ούτε το 10% των προϋπολογιζόμενων εσόδων».

Επίσης η Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία των εργαζομένων του δημοσίου τομέα που είναι άνω των 50 ετών και πρόκειται να απολυθούν μετά την διαθεσιμότητα. Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι μπορούν να εξαγοραστούν κάποια πλασματικά χρόνια ώστε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων να βγουν στην σύνταξη (πχ σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εργαζόμενοι στην πρώην ΕΡΤ).

Στην σημερινή σύσκεψη η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα θέσει και το θέμα της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα ζητώντας να αποφευχθεί το 15% που μπαίνει ως προαπαιτούμενο και ως ποσόστωση για την βαθμολόγηση των υπαλλήλων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης χαρακτήρισε χθες το 15% άδικο και τυφλό .

By