Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντισυνταγματικά κρίθηκαν τα σχέδια του Ερντογάν περί δικαιοσύνης

Το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων καταδίκασε το νομοσχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης

turkey

Το νομοσχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης για την ενίσχυση του ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας επί θεσμών της δικαστικής εξουσίας είναι «αντισυνταγματικό», αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της τουρκικής δικαιοσύνης.

«Σύμφωνα με την τροπολογία, το Ανώτατο Συμβούλιο θα πρέπει να λογοδοτεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό αντιβαίνει στο Σύνταγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με θέματα δικαιοσύνης αρχίζει σήμερα την εξέταση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με στόχο τη μεταρρύθμιση της συγκρότησης και λειτουργίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων μέσω της ενίσχυσης του κυβερνητικού ελέγχου επί του θεσμού. Η κατάθεση του νομοσχεδίου ακολουθεί τις σαρωτικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τάξεις της αστυνομίας και εντάσσεται στις προσπάθειες για την ενίσχυση του ελέγχου επί της λειτουργίας της δικαιοσύνης, έπειτα από την έρευνα για την αποκάλυψη του μεγάλου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που κλονίζει την κυβέρνηση Ερντογάν.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By