Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης»

«Αρχίζει να γίνεται μήνα με τον μήνα μια χώρα φυσιολογική»

samaras2

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της απεμπλοκής του υδροηλεκτρικού έργου Μεσαχώρας.

«Η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται μήνα με τον μήνα μια χώρα φυσιολογική» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την σύσκεψη, συμπληρώνοντας πως «το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης» εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του σχετικά με τα σημερινά στοιχεία που έδωσε σήμερα η ΕΛΣΑΤ.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε το το δεύτερο τρίμηνο του 2014 στο 26,6% από το 27,8% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 27,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

«Μας γεμίζουν όλους με πολλή αισιοδοξία οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ. Η οποία διαπιστώνει μείωση της ανεργίας, σημαντική μείωση επιτέλους, στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με σημαντικότερη τη μείωση της νεανικής ανεργίας».

Ωστόσο όπως επεσήμανε πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και σημείωσε: «Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού αρχίζει να γίνεται μήνα με το μήνα η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική. Και πιστεύω, πραγματικά, ότι όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σημειώνεται πως όσον αφορά στην απεμπλοκή υδροηλεκτρικού έργου Μεσαχώρας, υπεγράφησαν από τον κ. Ταγαρά τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη έκανε λόγο για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη χώρα μας, το οποίος όπως είπε προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια από σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο γι’ αυτό το έργο έχουν ήδη επενδυθεί 283 εκατομμύρια ευρώ και για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110.

«Τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά αναπτυξιακών παρεμβάσεων που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ελλάδα προχωρά. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και με θέσεις εργασίας».

By