Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντ. Σαμαράς: «Θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας»

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, με άγνωστη όμως την ημερομηνία λήξης

samaras-vouliA

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η Ελληνική Οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων» τονίζει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας» υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο Στουρνάρας για το χρέος

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποιός ερωτηθείς, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, αν τώρα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε πως «όλα τα άλλα είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει».

«Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα προβλέπονται στις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα».

stournaras600_291213

Τί είπε ο κ. Στουρνάρας

Αναλυτικά, η στιχομυθία του Γ. Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους, έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Ήρθε, λοιπόν, η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ικανοποίηση; Μετρά ο χρόνος αντίστροφα για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους;

Ι. Στουρνάρας: Κοιτάξτε, μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στάθηκε στα πόδια της και ατενίζουμε το μέλλον πια, με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Όλα τα άλλα, όπως ξέρετε, είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει.

Δημοσιογράφος: Για πρώτη φορά σήμερα, όμως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τοποθέτησε τη λήξη των συζητήσεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Ι. Στουρνάρας: Εντάξει. Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα προβλέπονται στις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Δημοσιογράφος: Η Ελληνική πρόταση ποια θα είναι;

Ι. Στουρνάρας: Θα δούμε.

By