Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντ. Σαμαράς: Οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις εκλογές

Είμαστε κοντά στην ανάκαμψη τόνισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου

samaras2

«Εμείς οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Δεν θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα κερδίσουμε, έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, αγαπούν τη χώρα τους, αγαπούν τα παιδιά τους», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «τους Έλληνες πολίτες, τους ενδιαφέρει να παραμείνουν μέρος της Ευρώπης. Τα δύσκολα είναι παρελθόν, είμαστε κοντά στην ανάκαμψη. Η αντιπολίτευση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση, δεν προσφέρει λύση, ακροβατεί μεταξύ συγκαλυμμένου εξτρεμισμού και λαϊκισμού. Επενδύουν στον φόβο, δεν δίνουν ελπίδα στους Έλληνες πολίτες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και των βουλευτών δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Πιστεύω ότι θα κάνουμε τα μέγιστα ώστε οι εκλογές να γίνουν το 2016. Θα μου πείτε ότι θα πρέπει να εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2015). Πιστεύω ότι ο λαός θα συμφωνήσει σε μία υπερκομματική υποψηφιότητα. Στην Ελλάδα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως όλες οι σοβαρές χώρες και να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια».

Μήνυμα Σουλτς για έλεγχο στην τρόικα

Μήνυμα πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εργασθεί προκειμένου να κάνει την τρόικα περισσότερο υπόλογη για το έργο της, έστειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, ο Μ. Σουλτς τόνισε πως το κλιμάκιο της Ευρωβουλής που ελέγχει τα πεπραγμένα της τριμερούς θα επισκεφθεί την Αθήνα στα τέλη Ιανουαρίου.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι κοινωνική συνοχή, αφότου η χώρα μας «έχασε βιοτικό επίπεδο που δεν έχει χάσει κανένα άλλο κράτος από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Υπογράμμισε πως παρά τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις η Ελλάδα «βρίσκεται εδώ, όρθια, μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρώπη, με την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By