Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Περιθωριακή κριτική από ένα περιθωριακό κόμμα»

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, από το Βερολίνο, απάντησε στις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ÍÅÁ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÏÌÉËÉÁ ÓÁÌÁÑÁÓ ÁÍÔÙÍÇÓ ÅÕÑÙÅÊËÏÃÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 2014 ÏÌÉËÉÁ ÌÏÕÓÅÉÏ ÌÐÅÍÁÊÇ

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε λακωνικά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Πρωθυπουργού, μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας: «Περιθωριακή κριτική από ένα περιθωριακό κόμμα, κρίμα».

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, από το Βερολίνο, απάντησε στις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως γνωστοποίησε κυβερνητική πηγή, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Είναι τέτοια η αμηχανία τους που μπερδεύουν ακόμη και τις ερωτήσεις και σε ποιον απευθύνθηκαν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας την εικόνα του μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο «θλιβερή», που «εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα».

«Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του. Τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος σε στιγμιότυπο της συνέντευξης των δύο ηγετών μίλησε για άρνηση του Πρωθυπουργού να απαντήσει «κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας», κάτι που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει».

By