Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάτη 2,5 εκατ. ευρώ από οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών

 Στα «δίχτυα» της οργάνωσης, που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη, έπεσαν δήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις

pyrosvestiki

«Φαγοπότι» εκατομμυρίων από συνδρομές και δωρεές που εισέπραττε από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας, «έστησε» οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών, εξαπατώντας κατά τη 12ετή, τουλάχιστον, δράση της ακόμη και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.

Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία παρέδωσε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα στη μη κερδοσκοπική οργάνωση, με την επωνυμία «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών».

Στα «δίχτυα» της οργάνωσης, που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη, έπεσαν δήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις, στους οποίους τα μέλη του Σωματείου παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία ως προς τη δράση τους, αποσπώντας συνδρομές και χορηγίες, το συνολικό ύψος των οποίων, από το 2001 έως το 2013, ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία άτομα- μέλη του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία.

By