Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απήγαγαν μέλη του Ερυθρού Σταυρού στη Συρία

“Εκκληση για την άμεση απελευθέρωση

syrian rebels 02

Ένοπλοι απήγαγαν σήμερα έξι εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό και έναν ντόπιο εθελοντή της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC – ΔΕΕΣ).

Η ανθρωπιστική οργάνωση δεν έχει καμία επαφή με τους άγνωστους ενόπλους, αλλά έκανε έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των επτά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Γιούαν Ουάτσον, αρνούμενος προς το παρόν να αποκαλύψει τις εθνικότητες ή το φύλο των έξι εργαζομένων της ΔΕΕΣ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έξι μέλη του προσωπικού της ΔΕΕΣ και ένας εθελοντής της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου έχουν απαχθεί κοντά στην Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία», δήλωσε ο Ουάτσον στη Γενεύη.

«Καλούμε για την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση αυτής της ομάδας η οποία διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο ? απευθύνουμε την έκκληση αυτή και προς τις δύο πλευρές του μετώπου», είπε.

Νωρίτερα, συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση για το συμβάν, λέγοντας πως ένοπλοι είχαν απαγάγει τους εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό ανοίγοντας πυρ εναντίον των οχημάτων στα οποία επέβαιναν.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By