Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απίστευτες δηλώσεις του Άντιτς για τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο φόργουορντ της Ατλάντα φρόντισε να υιοθετήσει η χώρα του ακόμη και τον μουσακά.

v4v254v54v54vf5v5v5vΜαθήματα ιστορία χρειάζεται να πάρει τόσο ο Πέρο Άντιτς, όσο και ο δημοσιογράφος του «atlantamagazine.com» που του πήρε συνέντευξη.

Και αυτό γιατί οΤζέσι Λιχτενστάιν με τις ερωτήσεις του, φρόντισε να δώσει τις κατάλληλες πάσες στον φόργουορντ της Ατλάντα, προκειμένου να ξεκινήσει την προπαγάνδα υπέρ της Π.Γ.Δ.Μ.

Μάλιστα, εκτός των όσων είπε ακόμη και για τον Μέγα Αλέξανδρο, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ακόμη και τον μουσακά ως εθνικό φαγητό της χώρας του…

Διαβάστε τα επίμαχα σημεία…

Όταν ήσουν παιδί η Μακεδονία ήταν κομμάτι της Γιουγκοσλαβίας, έτσι δεν είναι;
«Ναι, αλλά μιλούσαμε τη δική μας γλώσσα. Θα έπρεπε, βέβαια, να μιλάς και τα σέρβικα».

Πόσο χρονών ήσουν όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία;
«Ήμουν περίπου εφτά. Μετά την πτώση της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, συνέβη ότι και με τη Σοβιετική Ένωση, δημιούργησαν νέες χώρες όπως η Βοσνία, η Κροατία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια νέα χώρα».

Είναι και αρχαία όμως. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από τη Μακεδονία.
«Ναι, αυτή είναι η μικρή, αλλά σπουδαία χώρα του. Έχουμε ένα τεράστιο άγαλμα του στα Σκόπια, που είναι πάνω σε ένα άλογο. Έχει 19 μέτρα ύψος. Αυτός ξεκίνησε τα πάντα. Μετά το θάνατο του όλα άρχισαν να διαλύονται, αλλά να που είμαστε ακόμη εδώ».

Ποιο μακεδονικό φαγητό σου λείπει;
«Θα σε προσκαλέσω για φαγητό. Θα λατρέψεις τα πάντα. Τον μουσακά, τον σαβαρμά, τους ντολμάδες. Θα πρέπει να σας κάνω το τραπέζι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By