Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα αζήτητα το φέρετρο του Ναζί εγκληματία πολέμου, Ε. Πρίμπκε

Είχε το πρόσταγμα της εκτέλεσης 335 άμαχων τον Μάρτιο του 1944

erich
Reuters

Την «απαγωγή» του φέρετρου του Έριχ Πρίμπκε σκοπεύουν να καταγγείλουν οι συγγενείς του πρώην αξιωματικού των SS της ναζιστικής Γερμανίας ο οποίος πέθανε στην Ρώμη σε ηλικία εκατό ετών την Παρασκευή, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του θανόντα.

Τις τελευταίες ώρες, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα που βρίσκεται η σορός του Πρίμπκε, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου στην ιστορία της Ιταλίας. Χθες βράδυ ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι μια νεκροφόρα που μετέφερε το φέρετρο είχε εξέλθει του στρατιωτικού αεροδρομίου Πράτικα Ντι Μάρε, λίγο έξω από την Ρώμη.

Σήμερα το πρωί αντιθέτως οι ιστότοποι των μεγαλύτερων εφημερίδων της χώρας αναφέρουν ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει» και ότι η σορός βρίσκεται ακόμη «εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου».

«Οι συγγενείς του Έριχ Πρίμπκε εννοούν να καταθέσουν μήνυση για απαγωγή του φέρετρου και ζητούν να μάθουν άμεσα που βρίσκεται για να τους επιστραφεί αμέσως», τόνισε ο Πάολο Τζακίνι, δικηγόρος του αποθανόντος πρώην αξιωματικού ο οποίος είχε το πρόσταγμα της εκτέλεσης 335 άμαχων τον Μάρτιο του 1944.

Αν επιλεγεί η Γερμανία για την ταφή του αξιωματικού των SS ο Τζακίνι πρόσθεσε ότι «η χώρα αυτή δεν δείχνει να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποιες αντιδράσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By