Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απαγόρευση του τσιγάρου σε πάρκο του Παρισιού

Η κυβέρνηση φαίνεται πως πάει να κόψει τις απολαύσεις των Γάλλων, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η πόση κρασιού στους εργασιακούς χώρους

kapnisma

Την απαγόρευση του καπνίσματος σε ένα δημόσιο πάρκο ανακοίνωσε η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού, Αν Χινταλγκό, με στόχο να γενικευθεί το μέτρο στη συνέχεια.

Η ίδια, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μέτρο, ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική της ομιλία ότι «δεν απαγορεύουμε, πειραματιζόμαστε». Η… χαλαρή προώθηση του αυστηρού μέτρου έχει στόχο, όπως υποστηρίζει να εκπαιδεύσει τους κατοίκους της «Πόλης του Φωτός». Η κυβέρνηση φαίνεται πως πάει να κόψει τις απολαύσεις των Γάλλων, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η πόση κρασιού στους εργασιακούς χώρους.

Η απαγόρευση αφορά σε ένα πάρκο στο Παρίσι, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί. Η εφημερίδα «Le Parisien» δημοσίευσε πάντως, ότι πρόκειται για πάρκο στην 14 περιφέρεια του Παρισιού. Αν το «πείραμα» πετύχει, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δημόσιες τοποθεσίες. Η δήμαρχος δήλωσε ότι πέρα των θεμάτων υγείας συντρέχουν και περιβαλλοντικοί λόγοι, καθώς ετησίως συλλέγονται 350 τόνοι γόπες από αποτσίγαρα από δρόμους και πάρκα του Παρισιού.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

By