Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απαντήσεις για το θάνατο του στρατιώτη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Άμυνας ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

dritsasΑνακοίνωση μέσα από την οποία ζητά να δοθούν άμεσες και καθαρές απαντήσεις για τα αίτια της ανατροπής του ερπυστριοφόρου Μ113, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τομεάρχη Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα.

Όπως σημείωσε ο κ. Δρίτσας το τραγικό συμβάν, που στοίχισε τη ζωή του στρατιώτη οδηγού του οχήματος, γεννά θλίψη, αλλά και μεγάλα ερωτηματικά, ενώ ζήτησε την έμπρακτη παρέμβαση συμπαράστασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην οικογένεια του άτυχου νεαρού και στους συναδέλφους του στη μονάδα.

«Για να τιμήσουμε με ειλικρίνεια και συνέπεια τη μνήμη του νεκρού, απαιτούνται άμεσες και καθαρές απαντήσεις για τις αιτίες του τραγικού συμβάντος. Τα ερωτήματα αναφορικά με την επαρκή εκπαίδευση, τις συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών χάριν της εξασφάλισης της “ετοιμότητας” και του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων πρέπει να απαντηθούν με τρόπο πλήρη και σαφή» σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «πρέπει να αναδειχθεί και το τεράστιο ανοιχτό ζήτημα της προτεραιοποίησης από το ελληνικό κράτος, αλλά και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, του θέματος της οδικής ασφάλειας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By