Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απαρχή ευρύτερων εξελίξεων στη ΔΗΜΑΡ, η αποχώρηση των υπουργών

Αναζωπυρώνεται το λεγόμενο αριστερό ρεύμα

KouvelisΗ απαρχή ευρύτερων εξελίξεων στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως ειναι η απόφαση για απόσυρση των υπουργών και υφυπουργών της απο την κυβέρνηση, καθώς αρκετά στελέχη δεν έκρυψαν την πλήρη διαφωνία τους με τους χειρισμούς του κ. Κουβέλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ψηφοφορία που έγινε στην Κ.Ο, οι βουλευτές Γρ. Ψαριανός και Βασ. Οικονόμου καταψήφισαν την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ότι ακόμη και ο γραμματέας του κόμματος, κ. Σπ. Λυκούδης, επέλεξε να δηλώσει απέχων, κρατώντας αποστάσεις από τον κ. Κουβέλη.

Στο μεταξύ, ακόμα μεγαλύτερο ρήγμα κατεγράφη στη δεύτερη ψηφοφορία που έγινε στην Εκτελεστική Επιτροπή. Από τα 15 παρόντα μέλη -εκτός του κ.Λυκούδη που επέλεξε και πάλι την… αποχή- 4 στελέχη διεφώνησαν ριζικά (Στ. Λειβαδάς, Γερ. Γεωργάτος, Ντόρα Τσικαρδάνη, Γ. Αντωνίου), εκδίδοντας μάλιστα και σκληρότατη ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισαν την επιλογή Κουβέλη «αδικαιολόγητο άλμα στο κενό», καθώς όπως προέβλεψαν, «με την αναίτια απόσειση της κυβερνητικής της ευθύνης η ΔΗΜΑΡ θα επιστρέψει στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού και θα μετεξελιχθεί σύντομα σε μια ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοκτονικό ως προς την ίδια αποτέλεσμα»!

Η ανακοίνωση αυτή δεν ήταν άσχετη βεβαίως με τη διαφαινόμενη ήδη από χθες αναζωπύρωση του λεγόμενου αριστερού ρεύματος – αυτού δηλαδή που ανέκαθεν υποστήριζε την προοπτική της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι ο βουλευτής, Δημ. Αναγνωστάκης, υποστήριξε χθες ότι η επόμενη κίνηση της ΔΗΜΑΡ πρέπει να είναι η άσκηση προγραμματικής (!) αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση στην οποία μέχρι προχθές μετείχε…

Το προεδρικό περιβάλλον βέβαια επιχειρούσε να χαμηλώσει τους τόνους, εκτιμώντας ότι η εσωτερική κρίση θα ξεπεραστεί σύντομα. Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν ήταν λίγα τα στελέχη που προέβλεπαν ότι ο χώρος της ανανεωτικής Αριστεράς θα ξαναζήσει το γνωστό διχαστικό της δράμα μεταξύ εκείνων που ανέκαθεν προτιμούσαν την ανέξοδη αντιπολιτευτική ρητορεία και όχι την Αριστερά της ευθύνης.

 

Πηγη: Καθημερινή

(Visited 1 times, 1 visits today)
By