Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απειλές κατά της ζωής του Ν.Αναστασιάδη

Άγνωστοι απέστειλαν επιστολή και απειλούν τον Κύπριο πρόεδρο και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

 

epistoliΣοβαρές απειλές κατά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, διατύπωσαν άγνωστοι σε επιστολή τους που εστάλη ταχυδρομικώς στην εφημερίδα «Πολίτης».

Η επιστολή, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Διευκρινίζεται ότι η επιστολή έχει παραδοθεί στις ανακριτικές αρχές.

Η επιστολή, η οποία είναι δακτυλογραφημένη, «υπογράφεται» από μια «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου» και απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας», με ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013.

Στην επιστολή διατυπώνονται σαφέστατες απειλές που αγγίζουν όχι μόνο τον Πρόεδρο και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μέλη των οικογενειών τους. Συγκεκριμένα η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς».

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ταυτότητα αυτής της ομάδας, ούτε έχει εμφανιστεί με κάποιον άλλο τρόπο τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: Offsite.com.cy

By