Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Απειλές κατά της Μαλάλα μια μέρα μετά το Νόμπελ

«Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια»

malala

Η βράβευση της Μαλάλα Γιουσαφζάι με το Νόμπελ Ειρήνης κάθε άλλο παρά κατεύνασε το μένος των ισλαμιστών απέναντι της, αντιθέτως φαίνεται πως αναζωπύρωσε το μίσος τους για το κορίτσι που τους αντιστάθηκε και έζησε για να πει την ιστορία.

Μια μέρα μετά την απονομή οι ισλαμιστές επέστρεψαν με απειλές κατά της διάσημης μικρής που μιλά ανοιχτά για τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση.

Η Μαλάλα δέχθηκε απειλές από μέλη της οργάνωσης Τζαμάατ ουλ Άχραρ, η οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP).

Μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό στο Twitter, η οργάνωση απείλησε ότι θα επιτεθεί στην Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του εκπροσώπου Εχσανουλάχ Εχσάν: «Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ».

Μάλιστα, ο Εχσάν διερωτήθηκε αν η 17χρονη, που «μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων» αν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της «ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών». Στο μεταξύ, οι Πακιστανοί Ταλιμπάν δεν έχουν λάβει επίσημη θέση για την βράβεση της νεαρής.

By