Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απειλούνται σπίτια από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια

«Οι υποχρεωτικές εκκενώσεις σπιτιών στην πόλη του Σαν Μάρκος παραμένουν σε ισχύ», επισημαίνει η πυροσβεστική, προσθέτοντας ότι έχουν εκδοθεί 13.000 διαταγές για εκκένωση κατοικιών και ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια

california-fire

Οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στη νότια Καλιφόρνια εξακολουθούν να απειλούν πολλά σπίτια, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να τα εγκαταλείψουν, εξ αιτίας της ταχύτητας με την οποία κινείται η φωτιά υποβοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους, ανέφεραν οι αρχές.

Την τρίτη ημέρα από τη στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές καταστράφηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο, όπου οι πυροσβέστες επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στις παρυφές της πόλης του Σαν Μάρκος, περίπου εξήντα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Σαν Ντιέγκο. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν. Το Σαν Μάρκος είναι η περιφερειακή μας προτεραιότητα»ανέφερε ανακοίνωση της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Οι υποχρεωτικές εκκενώσεις σπιτιών στην πόλη του Σαν Μάρκος παραμένουν σε ισχύ», επισημαίνει η πυροσβεστική, προσθέτοντας ότι έχουν εκδοθεί 13.000 διαταγές για εκκένωση κατοικιών και ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια. Ένα συγκρότημα 18 διαμερισμάτων καταστράφηκε κοντά στο Κάρλσμπαντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Σαν Μάρκος, όπου τουλάχιστον άλλες τρεις κατοικίες κάηκαν από την ταχεία προώθηση της φωτιάς.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Σαν Μάρκος, Ρόμπι Ρίτσαρντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι θερμοκρασίες ρεκόρ και οι ισχυροί άνεμοι κάνουν το έργο της κατάσβεσης πολύ δύσκολο: «Σήμερα , έχουμε θερμοκρασίες πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου. Τα εδάφη είναι ήδη εξαιρετικά ξηρά» είπε. Η Καλιφόρνια συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του Λος Άντζελες αντιμετωπίζει αυτή την εποχή θερμοκρασίες πάνω από τους 38 βαθμούς.

Η ευρύτερη περιοχή της δυτικής ακτής πλήττεται από πυρκαγιές το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αλλά οι φετινές μεγάλες φωτιές προκλήθηκαν νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

By