Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις, προαναγγέλλουν απολύσεις

Με πειθαρχικές κυρώσεις απειλεί η κυβέρνηση τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, προαναγγέλλοντας και απολύσεις

mitsotakis maximou

Με την προθεσμία για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων έξι πανεπιστημίων να λήγει τη Δευτέρα και την τρόικα να πιέζει για την ολοκλήρωση της λίστας διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επισείει την απειλή των πειθαρχικών κυρώσεων, μεταξύ των οποίων και η αργία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και απολύσεων.

«Δε θα συμβούλευα τους διοικητικούς υπαλλήλους να μη συμπληρώσουν τις φόρμες απογραφής. Παίζουν με τη φωτιά εάν δε συμπληρώσουν τα στοιχεία», δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης στο Mega. Επανέλαβε μάλιστα τα περί πλεονάζοντος προσωπικού στα ΑΕΙ, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από πλευράς των ιδρυμάτων, υποστηρίζοντας ότι για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πλεονάζουν 400 από τους 1.000 εργαζόμενους.

«Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, η σύγχυση οφείλεται στο ότι εξαρχής δεν λέγαμε την αλήθεια», πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι στο παρελθόν η κυβέρνηση έβρισκε τεχνάσματα για να κρύψει την αλήθεια, όμως είναι γεγονός ότι υπάρχει δέσμευση έναντι της τρόικας για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Το ηλεκτρονικό σύστημα «Οδυσσέας» του υπουργείου Παιδείας για την ατομική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου της Αθήνας, ξεκίνησε να λειτουργεί τη Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας ωστόσο δεν υπήρξε ιδιαίτερη κινητικότητα, καθώς συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Εάν δεν απογραφούν, όπως προτείνουν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, προβλέπεται να τεθούν αυτοδικαίως και άμεσα σε αργία. Εάν απογραφούν, 1.349 εξ αυτών θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By