Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απεργία στο μετρό του Λονδίνου-Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Σανταοχτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει τα εργατικά σωματεία σιδηρόδρομων ενάντια στο κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων

london street_10

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στη βρετανική πρωτεύουσα καθώς από χθες το βράδυ μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης οι συρμοί του μετρό του Λονδίνου παραμένουν στάσιμοι.

Τα εργατικά σωματεία των σιδηροδρόμων έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία εκφράζοντας την αντίθεση τους στα σχέδια του οργανισμού να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων, καθώς υπολογίζεται ότι έτσι θα χαθούν 950 θέσεις εργασίας.

Οι υπεύθυνοι του tube, όπως είναι γνωστός ο μεγαλύτερος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου, υποστηρίζουν ότι με το μέτρο αυτό θα εξοικονομηθούν πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ επισημαίνουν πως κανείς από τους σημερινούς εργαζόμενους τους οργανισμού δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του.

Η απεργία χαρακτηρίζεται «άσκοπη»  από τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στην ανακοίνωση του. Στη συνέχεια των δηλώσεών του προσθέτει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αλλάξει η νομοθεσία που ρυθμίζει τις απεργίες. Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε λόγο για «ντροπή» η οποία θα προκαλέσει «προβλήματα σε εκατομμύρια Λονδρέζους» .

By