Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απεργία στα γερμανικά αεροδρόμια

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Προειδοποιητική απεργία που οργανώνει το συνδικάτο Verdi πραγματοποιεί το προσωπικό εδάφους στα γερμανικά αεροδρόμια, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση της εταιρίας πριν από την αυριανή έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών για τα μισθολογικά αιτήματα.

Σήμερα, η Lufthansa, η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία σε έσοδα, ακύρωσε σχεδόν 700 πτήσεις που θα εκτελούνταν στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει σήμερα σχεδόν όλες τις πτήσεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη από τις 05.00 έως τις 12.00 τοπική ώρα (06.00 -13.00 ώρα Ελλάδος) στα αεροδρόμια όπου έχει προκηρυχθεί η προειδοποιητική απεργία (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βερολίνο, Αμβούργο, Ντίσελντορφ Κολωνία), ωστόσο οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

«Καθώς η απεργία ήταν προγραμματισμένη, οι επιβάτες μπόρεσαν να ρυθμίσουν τις μετακινήσεις τους και δεν υπάρχουν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια» είπε ο Γκέρολντ Σάουμπ, ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, το συνδικάτο διεκδικεί αύξηση των αποδοχών 5,2% σε 12 μήνες για τους σχεδόν 33.000 υπαλλήλους του προσωπικού εδάφους στη Γερμανία, ενώ παράλληλα ζητεί εργασιακές εγγυήσεις από την εταιρία, όπως προστασία κατά των απολύσεων.

Η πρόθεση της εταιρείας είναι το πάγωμα των μισθών των εργαζομένων και η αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά μία ώρα την εβδομάδα, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά.[space size=»30″]

By