Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλήρες αδιέξοδο στην συνάντηση Αρβανιτόπουλου -ΟΛΜΕ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας για το θέμα της απεργίας στις πανελλαδικές

arvanitopoulosΠιο κοντά το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών στις πανελλαδικές εξετάσεις αφού η συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, κατέληξε σε αδιέξοδο.

Βγαίνοντας από την συνάντηση ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτη» την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων καλώντας τους καθηγητές να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε «την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσωπικές  και οικογενειακές θυσίες για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν  και αυτοί πλάτη, με δεδομένη την εθνική ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο,  ανάμεσα σε αλλά μετρά που πήραμε , πήραμε και αυτό της αύξησης του ωραρίου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως, από 21 σε 23 ώρες.Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία  των Ελλήνων εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των περιστάσεων θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια.Πάντως ένα πράγμα παραμένει αδιαπραγμάτευτο:  Η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει  σε ομηρία  τους μαθητές του, τον μόχθο τους, και τα όνειρα τους.»

Εκ μέρους της ΟΛΜΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νίκος Παπαχρήστος επισήμανε ότι  «σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου τα οποία παρουσιάσαμε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Επί της ουσίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην αρχική τοποθέτησή της. Υπ” αυτή την έννοια, δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη». Οι τελικές αποφάσεις της ΟΛΜΕ για το θέμα αναμένεται να ληφθούν στο διοικητικό της συμβούλιο που συνεδριάζει την Πέμπτη. Από τα επίμαχα σημεία της διαπραγμάτευσης θεωρείται το θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που δίνει την δυνατότητα στο υπουργείο να μετακινεί καθηγητές κατα βούληση, ακόμη και σε άλλη πόλη.

 

By