Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απεργιών συνέχεια (συνεχής ενημέρωση)

«Μπλακ άουτ» στην παιδεία, «στην εντατική» η υγεία.

kathigites

Νεότερη ενημέρωση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεντάγωνο πραγματοποιούν αυτή την ώρα (10:00) εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αντιπροσωπεία των οποίων έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Δεν έχουν αποκλείσει τη λεωφόρο Μεσογείων.

Πορεία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ.

Οι απεργίες συνεχίζονται και μαζί τους η πολιτική κόντρα της κυβέρνησης στα μέτωπα της παιδείας, της υγείας και γενικότερα της διαθεσιμότητας στο δημόσιο τομέα, μετά και τα επεισόδια με τη χρήση χημικών κατά σχολικών φυλάκων χθες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου συνεχίζονται οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στη μέση εκπαίδευση, τον  ΟΑΕΔ, τα ασφαλιστικά ταμεία, το υπουργείο Εργασίας. Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ξεκινά η τριήμερη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην Υγεία (νοσοκομειακοί γιατροί – νοσηλευτικό προσωπικό).

Αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου – Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: 48ωρη γενική απεργία στο Δημόσιο Τομέα από την ΑΔΕΔΥ. Συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη και  οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ., συμμετέχοντας στην τετράωρη στάση εργασίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου. Οι σιδηροδρομικοί διαμαρτύρονται για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By