Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απογοήτευσε η Barclays, καλά νέα από τη Credit Suisse

 Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι δύο τράπεζες, με την ελβετική να είναι η νικήτρια της κούρσας.

barcley bankΧαμηλότερα και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη της πρώτης βρετανικής τράπεζας της Barclay που κατρακύλησαν στο – 25% το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Σημαντικό ρόλο στις απώλειες έπαιξε και το πρόστιμο που κλήθηκε να καταβάλλει για την μείωση των ζημιογόνων δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη.

Τα κέρδη προ φόρων, εξαιρουμένων των ζημιών επί της αποτίμησης του χρέους της τράπεζας, υποχώρησαν στα 1,79 δις. στερλίνες, από 2,4 δις. στερλίνες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση 2,1 δις. στερλινών.

Οι προβλέψεις υποχώρησαν κατά 10% σε 706 εκατ. στερλίνες, ενώ τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 839 εκατ. στερλίνες, έναντι ζημιών 598 εκατ. στερλινών πέρυσι. Η κερδοφορία της Barclays επηρεάστηκε από επιβάρυνση ύψους 514 εκατ. στερλινών που σχετίζεται με το «Πρότζεκτ Μετασχηματισμού», το σχέδιο του διευθύνοντος συμβούλου Άντονι Τζένκινς να περικόψει 3.700 θέσεις εργασίας και να αλλάξει την κουλτούρα της τράπεζας μετά από μια σειρά σκανδάλων.

Από την άλλη, κέρδη 1,30 δισ. ελβετικά φράγκα, από 44 εκατ. φράγκα το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αποκόμισε η  Credit Suisse το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας θα διαμορφώνονταν στα 1,27 δισ. φράγκα.  Στην ανακοίνωσή της, η τράπεζα αναφέρει ότι πέτυχε εξοικονόμηση κόστους ύψους 2,5 δις. φράγκων και είναι σε πορεία για την επίτευξη του στόχου της για περικοπές ύψους 4,4 δις. φράγκων μέχρι το τέλος του 2015.

 

By