Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απογράφονται- δεν απογράφονται

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Ο πόλεμος νεύρων μεταξύ υπουργείου Παιδείας- διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων συνεχίζεται λίγο πριν από την εκπνοή απόψε τα μεσάνυχτα της προθεσμίας απογραφής και της ψήφισης τροπολογίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αυτόματη αργία όσων εργαζόμενων δεν πειθαρχήσουν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Λαμπράκης, διέψευσε, πάντως, την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι η γενική συνέλευση των υπαλλήλων άναψε το «πράσινο φως» για την απογραφή. «Δεν απογραφόμαστε, συνεχίζουμε την απεργία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Και σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του ΕΜΠ επισημαίνεται ότι: «Όλοι οι συνάδελφοι (μοριοδοτούμενοι ή μη) δηλώνουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα ότι βρισκόμαστε σε απεργία και δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία ατομικής απογραφής και σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη» . Οι εργαζόμενο προκηρύσσουν επίσης νέα απεργία μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση Πέμπτη ή Παρασκευή, ενώ σήμερα Τρίτη διοργανώνουν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 2 μ.μ, μαζί με το σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, και  πορεία διαμαρτυρίας έως τη Βουλή.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, από χθες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που απογράφονται, φτάνοντας τους 1.000 σε σύνολο περίπου 2.000 υπόχρεων. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας θα έχει απογραφεί η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By